Retour beleid

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Steps Invisibles neemt de retour kosten voor haar rekening.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via shop@invisiblesocks.com. of U kunt het retour formulier invullen:  Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd zijn of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retourzending goed verpakt is.

Om de retour op een juiste manier af te kunnen handelen dient u de retour aan te melden. Dit kunt u doen op volgende website: https://stepsinvisibles.shipping-portal.com/returns/

U vult hier uw Track & Trace code in die wij gebruikt hebben om de zending naar u te sturen, daarna vult u ook uw eigen postcode in. Neem vervolgens de stappen op het retouren portaal door, op het einde ontvangt u een retour sticker die u op de verpakking kunt plakken.

Lever het pakket vervolgens bij uw dichtsbijzijnde PostNL punt in.

Als wij het product in goede orde ontvangen hebben zullen wij overgaan tot uitkeren van het openstaande bedrag. Ofwel de uitstaande betaling annuleren als u via Afterpay betaald heeft.

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met shop@invisiblesocks.com. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Laatst bekeken